Knyga

Ką kanda šalna?

2020 12 02

Ką kanda šalna? : [medžių žievės miltai, šaknų kava ir kiti laukiniai šaltmečio patiekalai] / [Ieva Šidlaitė] ; [nuotraukos: Augis Narmontas]. - [Vilnius] : Dvi tylos, 2020 ([Vilnius] : BALTO print). - 386, [4] p. : iliustr. ; 26 cm. - Aut. nurodyta virš.. - Receptų r-klė: p. 386-387. - Tiražas 2000 egz.. - ISBN 978-609-8232-12-7 (įr.)
 
Saugojimo vieta:  AB

 Knygos „Ką kanda šalna?: medžių žievės miltai, šaknų pesto ir kiti valgomi laukiniai šaltmečio patiekalai“ autorė Ieva Šidlaitė skaitytojams yra jau gerai pažįstama. Jos pirmoji knyga „Natūralus rauginimas" susilaukė itin didelio pasisekimo.

„Natūralus rauginimas“ buvo pirmasis lietuviškas leidinys nagrinėjęs tiek tradicinius, tiek šiuolaikinius rauginimo būdus. Antroje savo knygoje „Ką kanda šalna“ Ieva Šidlaitė gilinasi į Lietuvos gamtos dovanojamas dovanas. Šiuolaikiniai lietuviai dažniausiai linkę maitintis šiltuoju metų laiku užaugintomis gėrybėmis. Daugelis net nenutuokia, kad mūsų gamta yra gerokai dosnesnė. Autorė sako, kad valgomų augalų galima rasti tiek ankstyvą pavasarį, tiek žiemą, tiek vėlų rudenį. Ieva Šidlaitė teigia, kad kaip istorikę ją domina istorinė – „iki bulvinė“ – Lietuvos virtuvė.